Dark Web monitorering

Vi monitorer Dark Web for deg, slik at du kan fange opp og stoppe data-lekkasjer og passord fra bedriften som er på avveie.

Fra kr 390,-

Sikkerhets
prinsipper

Løsningen tar utgangspunkt i de fire grunnprinsippene for datasikkerhet som er utarbeidet av NSM (Nasjonal Sikkerhets Myndighet)

Tjenesten dekker 5 viktige områder i grunnprinsippene. Løsningen hjelper deg mot datalekkasjer og kan forhindre potensielle datangrep.

Derfor bør du overvåke Dark Web

Overvåking av Dark Web kan ha flere fordeler for bedriften når det gjelder cybersikkerhet, beskyttelse av omdømme og generell risikostyring. Monitorering av Dark Web bør være en naturlig del av virksomhetens helhetlige sikkerhetsstrategi.

 • Tidlig oppdagelse av datainnbrudd
 • Beskyttelse av dine kunders data
 • Forebygging av identitetstyveri
 • Overholdelse av lover og forskrifter
 • Beskytte forretningshemmeligheter
 • Øke bevissthet om sikkerhet
Dark Web monitorering fra kundesenter
Roy Eriksen - Teknisk konsulent på Dark web monitorering

Stopp passord på avveie

«Vi hjelper deg å avdekke passord og brukerid fra bedriften din som er på avveie og ligger åpent på Dark Web. Med løpende informasjon og oppdatering om datalekkasjer kan vi raskt stoppe at informasjonen blir benyttet til cyberangrep og datainnbrudd mot virksomheten din.»

Roy Eriksen
Teknisk konsulent

AGS Sikkerhetssenter

Dette får du med Dark Web monitorering

Med Dark Web monitorerings-tjenesten fra AGS får du en beskyttelse 24/7 med menneskelig og maskindrevet overvåking av lekkasje av forretnings- og bruker informasjon, inkludert domener, IP-adresser og e-postadresser. Denne tjenesten vil bidra til at du kan oppdage datainnbrudd tidlig og raskt gjøre tiltak for å beskytte deg mot dataangrep.

Kontinuerlig overvåkning

Domenet overvåkes 24/7 og monitoreres kontinuerlig for datalekkasje. Ved funn av passord og brukerid på avveie kan vi sette i verk tiltak for å stoppe at noen utnytter lekkasjen.

Rapport

Du får en månedlig rapport tilsendt på e-post som viser en komplett oversikt over hvilke kontoer og hva slags informasjon som er lekket.

Hvor monitorerer vi

Skjulte chatterom, uindekserte nettsteder, private nettsteder
P2P-nettverk (node-til-node), IRC-kanaler (Internet Relay Chat), sosiale medieplattformer, nettsteder for svartebørs og 640,000+ botnet.

Informasjon som overvåkes

Løsningen har både menneskelig og maskindrevet overvåking av forretnings- og personlig legitimasjon, inkludert domener, IP-adresser og e-postadresser.

Varsling

Vi avdekker kompromittert informasjon fra bedriften din på mørke nettmarkeder, datadumper og andre kilder, og varsler deg om problemer raskt, noe som gir deg fordelen til å handle før nettkriminelle gjør det.

Engangs søk eller abonnement

Du kan velge mellom å gjøre et engangs-søk på domenet ditt og få en enkeltstående rapport, eller å la systemet jobbe kontinuerlig 24/7 og varsle deg fortløpende når brukerinformasjon er på avveie.

Kontinuerlig monitorering 24/7

kr 390,-

Månedlig abonnement pr. domenenavn eller ip-adresse

 • Kontinuerlig skann og søk
 • Månedlig rapport på e-post
 • Varsling ved lekkasje
 • Du får anbefalt tiltak mot lekkasjen


*Månedsabonnement har ingen binding eller etablering

Enkeltstående søk

kr 490,-

Engangs søk på domenet ditt

 • Skann og søk på ett domenenavn
 • Rapport (PDF)
 • Veiledning om resultatet
 • Du får anbefalt tiltak mot lekkasjen


*Tjenesten har ingen binding eller etablering

Dette skjer ved datalekkasje hos deg

Når løsningen detekterer at sensitiv informasjon er lekket, vil vi varsle deg og ta kontakt for å avklare hendelsen. I neste fase vil vi hjelpe deg med å sette i verk tiltak som hindrer at lekkasjen fører til datainnbrudd eller cyberangrep.

Datalekkasje blir avdekket

Når sensitiv informasjon om brukerid eller passord for en brukerkonto blir funnet på Dark Web vil du få varsel om dette.

Lekkasjen sjekkes ut

Hendelsen sjekkes ut om dette er en eldre lekkasje eller en ny lekkasje. Det kontrolleres også om lekkasjen gjelder en eksisterende bruker eller en tidligere bruker som ikke lenger er aktiv.

Tiltak mot lekkasjen utføres

Det enkleste tiltaket er å bytte passord på brukeren som er kompromittert. Legge til 2-faktor-autentisering dersom bruker mangler dette, eller deaktivere konto dersom brukeren ikke lenger er aktiv.

Dark Web, også kjent som det mørke nettet

Dark Web refererer til en del av internett som ikke er indeksert av vanlige søkemotorer og derfor ikke er enkelt tilgjengelig gjennom vanlige nettlesere. Denne delen av nettet er ikke synlig for vanlige brukere og krever spesifikke programvarer og konfigurasjoner for å kunne få tilgang til den. Dark Web er en del av det dypere laget av det såkalte «deep web», som omfatter alle nettstedene som ikke er indeksert av søkemotorer og derfor ikke er synlige i søkeresultatene.

Dark Web er ofte assosiert med anonymitet og anonyme handlinger, og det er derfor blitt en arena for ulovlige aktiviteter. Dette inkluderer salg av stjålne data, hackingverktøy, narkotika, våpen og andre illegale varer og tjenester. Imidlertid er det viktig å merke seg at ikke all aktivitet på Dark Web er ulovlig.

For å få tilgang til Dark Web, bruker brukere ofte spesielle nettlesere som Tor (The Onion Router). Tor-ruteren ruter trafikken gjennom en serie noder for å skjule brukerens IP-adresse og opprettholde anonymitet. Dette gjør det vanskeligere å spore brukeraktiviteter tilbake til en bestemt person eller enhet.

Det er viktig å merke seg at på grunn av det anonyme og skjulte miljøet på Dark Web, kan det være risikabelt å utforske det uten riktig kunnskap og forsiktighet. Det er muligheter for å støte på skadelig programvare, svindel og ulovlige aktiviteter.

Overvåkning av domenet på Dark Web
Det betyr at du overvåker alle brukerkontoer som er tilknyttet et bestemt e-post domene som f.eks. ags.no. Alle e-post adresser som tilhører domenet (fornavn.etternavn@ags.no) og som ender med domenenavnet ags.no blir skannet etter informasjon som er lekket på Dark Web.

Alle e-poster som tilhører domenet er inkludert i løsningen.
Her ville alle eposter som tilhører domenet ags.no som f.eks. alexander@ags.no, kristian@ags.no eller thomas@ags.no være inkludert i tjenesten.

Kan jeg skanne flere domener?
Ja, det kan du. Du kan overvåke flere domener samtidig. Du legger bare til den samme prisen for å søke eller monitorere et ekstra domene.

Domene AntMonitorering pr. mndEnkeltstående søk
ags.no1390,-490,-
mobit.no1390,-490,-
Sum domener2780,-980,-

Hva er fordelene med å overvåke Dark Web

Å overvåke Dark Web for en bedrift kan ha flere fordeler når det gjelder cybersikkerhet, beskyttelse av omdømme og generell risikostyring. Her er noen fordeler med å implementere Dark Web-overvåking for en bedrift:

 • Tidlig oppdagelse av datainnbrudd: Dark Web overvåking kan hjelpe bedrifter med å oppdage tidlige tegn på datainnbrudd eller sikkerhetsbrudd. Dette gjør at de kan handle raskt for å begrense skaden og beskytte sensitiv data.
 • Beskyttelse av kundenes data: Hvis kundeinformasjon som brukernavn, passord eller betalingsinformasjon blir kompromittert og solgt på det mørke nettet, kan dette ha alvorlige konsekvenser for bedriftens omdømme og tillit. Ved å overvåke Dark Web kan bedriften oppdage slike tilfeller tidlig og iverksette tiltak for å beskytte kundenes data.
 • Forebygging av identitetstyveri: Overvåkning av det mørke nettet kan være til nytte for bedrifter når det gjelder å oppdage om identitetsinformasjon til ansatte eller kunder blir solgt eller misbrukt. Dette gir bedriften muligheten til å iverksette tiltak for å forhindre identitetstyveri og beskytte berørte parter.
 • Beskyttelse av forretningshemmeligheter: Bedrifter kan være mål for angrep for hackere som har som mål å stjele forretningshemmeligheter, opphavsrettslig beskyttet materiale eller andre sensitive opplysninger. Dark Web overvåking kan hjelpe med å oppdage og forebygge slike trusler.
 • Oppdagelse av cybertrusler: Overvåking av Dark Web gir bedriften innsikt i de nyeste trendene innen cybertrusler og hackingteknikker. Dette kan hjelpe deg med å forberede deg på kommende angrep og forbedre sikkerhetsinfrastrukturen.
 • Overholdelse av lover og forskrifter: Noen bransjer og geografiske områder har krav til at bedrifter må overvåke for datainnbrudd og sikkerhetsbrudd. Dark Web overvåking kan bidra til å oppfylle disse juridiske kravene.
 • Risikostyring: Overvåking av Dark Web gjør det mulig for bedriften å identifisere og vurdere potensielle risikoer knyttet til datasikkerhet og personvern. Dette kan hjelpe med å utvikle en effektiv risikostyringsstrategi.
 • Bevissthet om sikkerhet: Dark Web overvåking kan styrke bedriftens bevissthet om sikkerhet ved å gi konkrete eksempler på trusler og angrep som kan påvirke organisasjonen. Dette kan føre til bedre opplæring og forbedret sikkerhetskultur blant ansatte.

NB! Det er viktig å huske på at Dark Web monitorering ikke gir en 100% garanti for at datalekkasjer blir oppdaget. Her anbefaler vi deg å se nærmere på punktet nedenfor hvordan du kan gjøre risikoen lavere for at informasjon om virksomheten havner på Dark Web i utgangspunktet.

Hvordan havner virksomhetens data på Dark Web

Bedriftsinformasjon kan ende opp på Dark Web av ulike årsaker, og det er viktig for organisasjoner å forstå disse risikofaktorene og implementere tiltak for å beskytte sin informasjon.

Her er noen vanlige måter bedriftsinformasjon kan bli kompromittert og havne på Dark Web

 • Datainnbrudd: Hacking av bedriftens systemer eller databaser kan føre til at store mengder sensitiv informasjon blir stjålet. Dette kan inkludere kundeinformasjon, ansattes data, finansielle detaljer og annen forretningsrelatert informasjon. Den stjålne informasjonen kan deretter bli solgt eller delt på det mørke nettet.
 • Tredjepartsbrudd: Mange organisasjoner deler data med tredjeparter, som leverandører, partnere eller underleverandører. Hvis en av disse tredjepartene opplever et datainnbrudd, kan bedriftsinformasjon som er delt med dem, bli kompromittert og havne på Dark Web.
 • Interne trusler: Uautoriserte ansatte eller tidligere ansatte kan ha tilgang til sensitiv informasjon og velge å dele eller selge denne informasjonen på Dark Web.
 • Sosial ingeniørkunst: Angripere kan bruke teknikker som phishing eller manipulering for å få tilgang til bedriftsinformasjon, for eksempel passord eller brukernavn. Denne informasjonen kan deretter brukes til å kompromittere systemer og få tilgang til sensitive data.
 • Svakheter i systemer og programvare: Manglende oppdateringer, utdatert programvare eller sikkerhetsfeil i bedriftens IT-infrastruktur kan utnyttes av angripere for å få tilgang til data. Denne informasjonen kan senere havne på Dark Web.
 • Menneskelige feil: Menneskelige feil som utilsiktet deling av sensitiv informasjon eller feilaktig konfigurasjon av sikkerhetsinnstillinger kan også føre til datalekkasjer som ender opp på dark web.

For å beskytte og forhindre at bedriftsinformasjon ender opp på Dark Web kan du gjøre dette

 • Regelmessig overvåking av Microsoft 365 miljø, nettverk og systemer for å oppdage unormal aktivitet. (Les mer om AGS sikkerhetssenter)
 • Sterke autentiseringsmetoder, inkludert to-faktor-autentisering. (Les mer om Sikkerhetspakke I)
 • Regelmessig oppdatering av programvare og patching av sårbarheter. (Les mer om Supportavtaler fra AGS)
 • Ansatteopplæring om datasikkerhet og hvordan man gjenkjenner phishing-forsøk.
 • Bruk av kryptering for å beskytte sensitiv informasjon.
 • Implementering av retningslinjer for tilgangskontroll og minimering av datautlevering.
 • Samarbeid med IT-partneren din for å overvåke Dark Web og håndtere potensielle trusler.

Ved å ta disse skrittene kan organisasjoner redusere risikoen for at din bedriftsinformasjon havner på Dark Web.


Engangs-søk

Ved ett engangs-søk betaler du får å gjøre et skann av ditt domene en gang der og da. Her får du ett resultat som gjenspeiler hva som er funnet av lekkasjer på det gitte tidspunkt når søket ble gjennomført. Her bør du merke deg at du ikke kan få varsel om nye lekkasjer før du utfører et nytt søk, og da blir responstiden like lang som mellom søkene.

Ønsker du ikke å abonnere på løsningen kan vi anbefale at du gjennomfører et slik søk minst en til to ganger i året.

Kontinuerlig monitorering

Ved å abonnere på løsningen vil tjenesten monitoreres for datalekkasjer 24/7, hele året. Du vil få øyeblikkelig varsel dersom sensitiv informasjon er lekket, og kan sette i gang tiltak straks for å hindre at informasjonen utnyttes til et dataangrep. Responstiden din vil med andre ord øke dramatisk.

Dette er et eksempel på en kvartalsrapport som vises

Slik ser e-posten som du mottar med varsel om lekkasje

 • Hvilke brukerkontoer som er berørt
 • Tidspunkt når informasjonen ble funnet på Dark Web.
 • Mulighet til å logge deg inn for å se mer informasjon

Dark Web løsningen har ingen etablering, du betaler kun for tjenesten enten du velger et engangs-søk eller å abonnere på tjenesten.

Nei, tjenesten har ikke bindingstid. Abonnerer du på løsningen betaler du pr. mnd og kan si opp tjenesten når du vil. Løsningen vil være aktiv for mnd. du har betalt for.

Kontakt oss

Åpningstider

Mandag – Fredag: 08.00 – 16.00

Send oss gjerne en melding ved å fylle ut kontaktsskjemaet, så kontakter vi deg så fort vi er ledige.